Start van hoofdcontent

Ajax

nl

[Video] Cillessen en El Ghazi tóch nog in de prijzen: Ajacied en talent van het jaar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 mei 2015, 20.56 uur

'Een hele eer, vooral als keeper zijde, ben ik daar extra blij mee', reageert Ajax-doelman Jasper Cillessen op zijn verkiezing tot 'Ajacied van het Jaar'. 'De vorige keeper die de prijs kreeg was Maarten Stekelenburg, daarvoor Edwin van der Sar, dus ik kom ik een aardig rijtje terecht'. Rechtsbuiten Anwar El Ghazi werd verkozen tot 'Talent van het Jaar'.

'We hebben het verdedigend erg goed gedaan', zegt Cillessen, 'volgende week, tijdens de laatste competitiewedstrijd, kunnen we de minst gepasseerde ploeg van dit seizoen van de competitie worden'. Maar, zo bleek dit jaar, het doel schoonhouden alleen is niet voldoende om landskampioen te worden. 'Er moet meer gescoord worden. Als je de nul houdt en je schiet er ééntje in, dan word je kampioen', laat de doelman weten. 

Over een buitenlands avontuur is Cillessen duidelijk: 'Ik heb momenteel nog geen aanbod gehad, dus daar maak ik me geen zorgen om'. Eerder deze week noemde trainer Frank de Boer in een interview met AT5 een eventuele transfer van de doelman naar een andere club een big problem voor Ajax. 'Ik ben daar wel vereerd over, maar ik heb niet voor niets bijgetekend. Als ik weg had gewild dan had ik dat niet gedaan'.

abc5media_video_0 

El Ghazi talent van het jaar
Ook Anwar El Ghazi, die tot talent van het jaar werd gekozen, reageert met blijdschap: 'Dit is een hele eer en lekker gevoel', zegt hij erover. 'Ik had al niet verwacht dat ik meteen bij het eerste mocht aansluiten', laat de rechtsbuiten, die in augustus vorig jaar debuteerde bij de hoofdmacht van Ajax, weten. 'En dat het dan zo goed is gegaan, daar mag ik tevreden over zijn. al kan het natuurlijk nog beter'. 

abc5media_video_1