Start van hoofdcontent

Stad

nl

Van ontucht verdachte conciërge Troelstraschool blijft vastzitten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 mei 2015, 15.16 uur

De 63-jarige conciërge van de Pieter Jelles Troelstraschool in Nieuw-West blijft voorlopig vastzitten op verdenking van verkrachting van een minderjarig meisje en ontucht met een jongen.

Tussen januari 2014 en februari dit jaar zou hij zich meerdere malen hebben vergrepen aan het meisje dat in die periode twaalf jaar werd en een jongen van zeven en later acht jaar oud. De leerlingen werden onder meer gedwongen Johannes Z. af te trekken en met zijn geslachtsdeel te spelen.

Het meisje werd ook door hem verkracht, meent het Openbaar Ministerie. De advocaat van Z. vroeg om schorsing van de voorlopige hechtenis, maar de rechtbank oordeelde dat hij nog maximaal drie maanden blijft vastzitten. De advocaat van Z. vroeg om schorsing van de voorlopige hechtenis, maar de rechtbank oordeelde dat hij nog maximaal drie maanden blijft vastzitten.

Dun bewijs
Volgens de verdediging is er op dit moment onvoldoende bewijs voor de verkrachting. Ook heeft Z. dringend behoefte aan medische en psychische hulp en is volgens zijn advocaat de kans groot dat de uiteindelijke straf niet de drie maanden overschrijdt die hij inmiddels vastzit.

De officier van justitie bevestigde dat op dit moment onvoldoende bewijs is voor de daadwerkelijke verkrachting, maar dat daar nog onderzoek naar wordt gedaan. Zo zou het jongetje hebben verklaard dat Z. het lichaam van het meisje wel degelijk is binnengedrongen. Ook wordt nog onderzoek gedaan naar onder meer de persoonlijkheid van de verdachte, de bestanden op zijn computer en wordt nog uitgezocht of er mogelijk meer slachtoffers zijn.