Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bijrijder auto schietpartij West meldt zich, shishalounge gesloten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 mei 2015, 21.20 uur · Foto: Martin Damen

De tweede persoon die in de auto zat tijdens de schietpartij in de De Clercqstraat heeft zich gemeld. De politie gaat in gesprek met deze persoon.

De politie is ook nog op zoek naar een taxichauffeur die rond de tijd van de dodelijke schietpartij over de trambaan op de De Clercqstraat reed. De bestuurder of mensen die in de taxi werden vervoerd zouden belangrijke getuigen kunnen zijn. Ook worden mensen opgeroepen die beelden hebben gemaakt van voor, tijdens of na de schietpartij deze te uploaden via de site van de politie.

Lees ook: [Video] Slachtoffer schietpartij De Clercqstraat is 25-jarige Zaandammer

Het schietincident vond plaats vlak voor shishalounge Tapas Village. De lounge is door de gemeente voor onbepaalde tijd gesloten. Vanuit de shishabar is er geschoten door een van de al aanwezige bezoekers, zo schrijft de gemeente. De burgemeester heeft in zijn overweging meegenomen dat de politie heeft gemeld dat in de afgelopen jaren meerdere incidenten hebben voorgevallen, waaronder geweldsincidenten.

Bij de schietpartij kwam een 25-jarige Zaandammer om. Een bekende van de politie. Naar de twee verdachten is de politie nog steeds op zoek.

Lees ook: Politie geeft foto vluchtende verdachten schietpartij De Clercqstraat vrij