Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Thema Valtifest: Hottentottententententoonstelling

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 mei 2015, 13.39 uur

Het thema voor Valtifest dit jaar is weer een opvallande: Hottentottententententoonstelling. Dat heeft de organisatie vanochtend bekend gemaakt.

Valtifest wil dit jaar 'een kleurrijke hottentottententententoonstelling' organiseren. 'In een wereld waar polarisatie mensen steeds verder uiteen drijft, waarin een ‘wij’ tegen ‘hen’ mentaliteit steeds sterker voelbaar is, is het tijd voor een tegengeluid.', zegt de organisatie zelf op Facebook.

Lees ook: Bezoekers halen alles uit de kast voor verkleedfeest Valtifest

Zoals ieder jaar is het thema van het feest op de NDSM-werf gelijk de dresscode voor het feest. Dit zorgt ieder jaar voor een bonte verkleedpartij. 'We mikken dit jaar op het meest diverse festivalpubliek in de geschiedenis van het universum: het wordt een waarlijk soepzooitje.' Maar niet iedereen kan het thema waarderen. Quinsy Gario, bekend van de anti-zwarte pietenbeweging, denkt dat het thema juist averechts zal werken. 

Hoop mensen in blackface dus op 5 september... En daarmee willen ze polarisatie tegengaan? Tegenstrijdig @Valtifest https://t.co/5aU5UlnttK

— Quinsy Gario (@quinsyg) May 20, 2015

Het hottentottententententoonstelling-festival wordt op  zaterdag 5 september gehouden op de NDSM-werf in Noord. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.