Start van hoofdcontent

Stad

nl

Neelie Kroes en Wolter Kroes slaan samen op een gong

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 mei 2015, 16.15 uur

Neelie Kroes en Wolter Kroes slaan volgende week samen op een gong om aandacht te vragen voor de zenuwziekte MS.

Een onwaarschijnlijker duo kom je niet vaak tegen, maar de voormalige eurocommissaris en de zanger van het levenslied vinden elkaar volgende week toch. De Kroesjes zijn door Euronext uitgenodigd om de opening te verzorgen, traditioneel gebeurt dat met het afslaan van de grote gong. Ze doen dat vooral om aandacht te vragen voor de ziekte MS. Wolter is ambassadeur van de Stichting MS Research.

'Kroes en Kroes' willen wijzen op de noodzaak tot meer onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS). De oorzaak van MS is nog niet bekend en daardoor is MS nu nog niet te genezen. Woensdagochtend is de officiële aftrap van de Nederlandse editie van Wereld MS Dag, die in meer dan 70 landen ter wereld wordt georganiseerd. Stichting MS Research financiert wetenschappelijk onderzoek naar MS.

Op de beurs wordt naast het afslaan van de gong het eerste exemplaar van het boek “Cognitie” door Prof. dr. Jeroen Geurts, hoogleraar translationeel onderzoek MS Centrum Amsterdam VUmc  (MSCA) en Dr. Hanneke Hulst (MSCA),  aangeboden aan Job Cohen, lid van het Comité van Aanbeveling van Stichting MS Research.