Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man met kalasjnikov doodgeschoten in Zaandam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 juni 2015, 19.33 uur

Bij een schietpartij in de J. Kruijverstraat in Zaandam is vandaag een man om het leven gekomen. Zeker één persoon heeft het vuur geopend met een kalasjnikov, zo is op een foto van Dichtbij te zien.

Er zijn vier of vijf verdachten gezien waarvan er minimaal één een kalasjnikov gebruikte. Omwonenden hebben een serie schoten gehoord, waarschijnlijk een stuk of tien. De schietpartij vond plaats bij een schoolplein, waar drie lagere scholen gevestigd zijn. Bij het hek van de school worden ouders opgevangen. De wijk is afgezet.

Het lijkt er op dat het slachtoffer onder vuur is genomen toen hij nog in zijn auto zat, is weggerend en vervolgens tientallen meters verderop is doodgeschoten. Op de plek van de schietpartij is veel politie aanwezig. De recherche doet onderzoek en er wordt gezocht met een speurhond.

Wow heftige foto schietpartij Zaandam! Slachtoffer onder vuur genomen met automatisch wapen http://t.co/ND9ovrLE4G pic.twitter.com/lsKbFb3kPq

— Zaanstreek nieuws (@ZaanstreekDB) 9 juni 2015

De politie is nu op zoek naar een bruin bestelbusje die bij de liquidatie zou zijn betrokken. Er staat politie bij de Coentunnel, waar het verkeer richting Amsterdam doorheen rijdt. Ook op de A4 bij Schiphol en bij andere uitvalswegen staan agenten.

Over de identiteit van het slachtoffer is door de politie nog niets bekendgemaakt. Volgens Het Parool zou het gaan om Amsterdammer Lucas Boom. Het vermeende slachtoffer is volgens zijn advocaat nooit voor iets groots veroordeeld. Wel is hij in verband gebracht met de mislukte liquidatiepoging op Satudarah-kopstuk Etous Belserang in 2011, maar hier is hij niet voor veroordeeld.

update schietincident #Zaandam: kinderen en hun ouders van naastgelegen scholen worden opgevangen ivm impact van schietincident.

— POL_ZAW (@POL_ZAW) 9 juni 2015