Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Radicale docenten UvA' eisen bekladdingen op

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 juni 2015, 19.00 uur

Een groep boze docenten van de UvA heeft de bekladdingen opgeëist die afgelopen nacht zijn gepleegd.

De groep heeft zichzelf bekend gemaakt op internet en noemt zich Radicale Actie Docenten (RAD). Ze zeggen les te geven op de UvA. Op de website zijn foto's geplaatst, daarop te zien de teksten waarmee panden zijn beklad. Daaronder een artikel met als eerste zin 'Ook docenten worden soms boos! En dan maken ze rare sprongen'. Ze zeggen boos te zijn over het dreigende ontslag van flexwerkers en vinden dat de managers het alleen maar over cijfertjes hebben en niet over de mensen die er werken.

RAD kondigt meer acties aan: 'Wij zijn makke schapen geweest. Nu we ons in het nauw gedreven voelen, roeren wij ons. En dan maken we rare sprongen. Verwacht meer acties in de toekomst als de nachtmerrie die men krijgt aangeboden in ruil voor jarenlang trouwe dienst voor meer mensen realiteit wordt'. 

Lees ook: Drie gebouwen van de UvA zijn vannacht beklad met leuzen en anarchistische tekens. Ook zijn er ruiten bij het Bungehuis ingegooid. 

Of de groep ook verantwoordelijk is voor de ingegooide ramen van het Bungehuis wordt niet duidelijk. Mogelijk zijn daar weer andere actievoerders verantwoordelijk voor.