Start van hoofdcontent

Stad

nl

VVD wil opheldering over krakers in Zuid en Oost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 juni 2015, 01.12 uur

VVD-raadslid Dilan Yesilgoz heeft schriftelijke vragen bij het stadsbestuur ingediend over twee kraakacties die vandaag plaatsvonden.

Rond 15.30 uur sloegen krakers toe in een pand aan de Amstelkade en iets later bezetten krakers een woning aan de Linnaeuskade. Of beide acties met elkaar verband houden is onbekend. Bij de eerste kraak kwam politie ter plaatse, bij de tweede niet. 

'Kraken is een misdrijf waar, wat de VVD betreft, hard tegen opgetreden moet worden', schrijft Yesilgoz aan het stadsbestuur. Ze wil weten waarom er op de Amstelkade door de aanwezige politie niet meteen is ingegrepen. 'Erkent het college dat de eigenaar dan naar alle waarschijnlijkheid met veel minder schade en kosten zou zijn geconfronteerd?'

Veiligheidsgevoel
Ook wil de VVD weten of de schade die door de kraak is ontstaan op de krakers verhaald kan worden, of de actie een georganiseerde actie is van de kraakbeweging en of het college het met de VVD eens is dat de actie van de dertig krakers op de Amstelkade 'het veiligheidsgevoel van buurtbewoners significant aantast'.