Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie toont compositietekening betrokkene liquidatie Zaandam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2015, 03.17 uur

De politie heeft dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht een compositietekening laten zien van een van de betrokkenen bij de liquidatie van Lucas Boom. Het gaat om de man die de vluchtauto in Noord in brand stak.

Te zien is dat het een lichtgetinte man met een grote neus, een baard en relatief kleine ogen is. Mogelijk is hij ook een van de schutters die de 43-jarige Boom met tientallen kogels in Zaandam doorzeefden. Kinderen die op een nabijgelegen basisschool zaten waren getuige, een vrouw op straat kon net op tijd achter een auto wegduiken.

Lees ook: Man met kalasjnikov doodgeschoten in Zaandam

Ruzie Leidseplein 
Lucas Boom werd april dit jaar op het Leidseplein in elkaar geslagen in een uitgaansgelegenheid. In het onderzoek naar zijn liquidatie eerder deze maand in Zaandam wil de politie informatie over deze ruzie.

'We hebben concrete aanwijzingen dat hij in de nacht van 24 op 25 april bij een ruzie met een andere man in elkaar is geslagen in de uitgaansgelegenheid Palladium op het Leidseplein. We willen graag weten of er mensen iets van die hoogoplopende ruzie hebben gezien of weten door wie Lucas Boom geslagen is', zei een woordvoerster van de politie in het programma Opsporing Verzocht.

Tipgeld
Justitie heeft 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord. Voorlopig heeft de politie dertien tips binnengekregen in verband met de liquidatie. De meeste tips gaan over de uitgebrande vluchtwagen aan de Achtersteven in Noord, de bus bleek gestolen in Den Haag.