Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vrouw (27) van fiets getrokken en verkracht bij Sloterdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 augustus 2016, 13.39 uur

Een 27-jarige vrouw is 10 mei op het Brettenpad vlakbij station Sloterdijk verkracht.

De verkrachting vond plaats in de avond van Moederdag rond 21.10 uur als het slachtoffer fietst over het Brettenpad. De weg loopt door een natuurgebied dat zich uitstrekt vanaf het Westerpark tot aan Halfweg. De dader komt naast haar fietsen en trekt haar van haar fiets af, de twee vallen allebei waarna de dader de vrouw de bosjes in sleurt en haar verkracht.

Wie hielp het slachtoffer?
Na de verkrachting pakt de dader zijn fiets en rijdt weg in de richting van Amsterdam. Het slachtoffer fietst in de richting van station Halfweg, daar komt ze een stel tegen van middelbare leeftijd. De man heeft pech met zijn fiets en het slachtoffer geeft hem gereedschap voor de fiets.

Het slachtoffer vertelt dan in het Engels dat zij zojuist is aangevallen. Het stel fietst daarna samen met het slachtoffer naar het station Halfweg, waarna zij weer hun eigen weg vervolgen in de richting van Amsterdam.

De politie heeft een uitgebreid signalement van de dader. Het gaat om een lichtgetinte, verzorgde man van ongeveer 1.80 meter met een normaal postuur. Hij wordt geschat rond de 30 jaar, heeft een langwerpig ovaal gezicht en een donkerbruin baardje. Hij droeg donkere kleding en een pet of muts. 

Oproep
Naast de dader is de politie ook op zoek naar getuigen die mogelijk meer gezien hebben. Ook het stel dat het slachtoffer naderhand heeft opgevangen, wil de politie nog spreken. Getuigen kunnen zich melden via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.