Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Gloednieuwe atletiekbaan Olympisch Stadion afgekeurd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 juni 2015, 13.38 uur

De atletiekbaan in het Olympisch Stadion die er pas sinds begin mei ligt, voldoet niet aan de internationale normen.

De baan heeft een schokabsorbtie van 31 procent , daar waar dat volgens internationale atletiekregels 35 procent zou moeten zijn, schrijft De Telegraaf. Zo lang er niets gedaan wordt om de baan aan te passen mogen er geen officiële wedstrijden op gehouden worden, dat geldt ook voor het EK atletiek dat volgend jaar in het Olympisch Stadion neerstrijkt. Het gebrek aan demping kwam aan het licht toen de baan door een onafhankelijk onderzoeksbureau getest werd.

Lees ook: Olympisch Stadion heeft gloednieuwe atletiekbaan

De gemeente gaat volgens de krant morgen overleggen met de leverancier van de baan, het Duitse Polytan GmbH. 'De leverancier zal waarschijnlijk kijken hoe ze er meer demping in kunnen aanbrengen', vertelt Lomme Siebenga die namens de gemeente verantwoordelijk is voor de accommodatie. 'Waarschijnlijk leggen ze er een extra laag kunststof overheen. Nieuwe belijning erop en dan kun je weer wedstrijden houden. In de 20 jaar dat ik in het vak zit heb ik dit één keer eerder meegemaakt', zegt Siebenga.

De kosten voor de leverancier lopen waarschijnlijk in de tienduizenden euro's. Aanpassing van de baan moet snel gebeuren want over een maand al begint het NK atletiek in het stadion.