Start van hoofdcontent

Stad

nl

Omstanders hinderen ambulancepersoneel in centrum

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 juni 2015, 19.59 uur

Ambulancepersoneel dat vannacht bezig was met de verzorging van twee gewonden in de Korte Leidsedwarsstraat, is ernstig gehinderd door omstanders.

Ze kwamen rond 04.00 uur vannacht ter plaatse vanwege een vechtpartij, een Engelsman was met een glas in zijn gezicht gestoken. Toen de ambulancebroeders met hem bezig waren, hoorden ze een doffe klap en viel er een ander slachtoffer op de grond. Hij raakte buiten bewustzijn.

Het ambulancepersoneel riep versterking op van nog twee ambulances en een Mobiel Medisch Team. De ambulancebroeders besloten de tweede man te gaan helpen, wat tot onbegrip leidde bij familie van het eerste slachtoffer. Zij werden kwaad op het ambulancepersoneel en hinderden hen.

Verdachte aangehouden
De politie heeft vervolgens een deel van de Korte Leidsedwarsstraat afgezet en de straat schoongeveegd. Er zijn twee verdachten aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie. De twee slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook daar was het nog onrustig.

Het tweede slachtoffer is er ernstig aan toe, hij wordt in het ziekenhuis nog in slaap gehouden. 

Meerdere aanhoudingen Leidseplein
Ook op het Leidseplein werd vannacht meerdere keren gevochten. Volgens omstanders zijn daar zo'n drie personen aangehouden.

abc5media_video_0

Beelden: Martin Damen