Start van hoofdcontent

Stad

nl

Brandweer redt drie studenten uit brandend wooncomplex

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2015, 17.02 uur

De brandweer heeft drie studenten uit de rook gered na een brand in een studentencomplex aan de Henri Polaklaan in het Centrum. De drie konden hun huizen niet verlaten, omdat de gang waaraan ze wonen, vol met rook stond. De brand ontstond zondag rond 23:35 uur.

In het pand waren zo'n 50 studenten aanwezig, waarvan het overgrote merendeel, direct nadat het brandalarm ging, zelfstandig de woningen kon verlaten. Even daarvoor was er sluiting ontstaan in armatuur van de noodverlichting boven een nooddeur. Het vuur breidde zich uit naar de gang waar de studentenwoningen aan grenzen. Er kwam veel rook vrij.  

Eén studente vertelt aan AT5 dat ze haar voordeur opentrok en dat de vlammen haar direct tegemoet kwamen. Zij, en twee andere studenten, konden hun woningen niet meer verlaten en zijn met ademluchtmaskers door de brandweer naar buiten begeleid. Zij zijn ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel.

Het vuur was snel onder controle en na ventilatie konden de studenten weer terug naar huis. De schade door de brand bleef beperkt tot de gang en één kamer.