Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Filmpjes van Amsterdammer tussen traangas Istanboel

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 juni 2015, 15.17 uur

Bij de Gay Pride in Istanboel, die gisteren hardhandig werd uiteengedreven door de Turkse politie, waren ook Amsterdammers aanwezig. Gemeenteraadslid Emre Ünver en Serdar Manavoglu, die strijdt voor homorechten, ontkwamen niet aan het traangas.

Manavoglu plaatste op zijn Facebookpagina diverse filmpjes waarin te zien is hoe de situatie escaleert. Eerst wordt Serdar van het Taksimplein verdreven. Vervolgens meldt hij dat de menigte zich heeft verspreid en doorfeest in de straten van de metropool. Maar ook daar wordt men uiteengedreven en op het filmpje is te zien dat er flink wat traangas gespoten wordt.

Het commentaar is dan ook 'Fuck. Street party ended police teargassed.' Uiteindelijk lukt het Serdar om het Nederlandse consulaat te bereiken. Ook raadslid Emre Ünver is daar bij. Hij is inmiddels onderweg terug naar Nederland.

They hate love. Teargas and police agression at İstanbul gay pride. The succes we book with love, creates agression! Emre Ünver Recep Tuna Hester Jonkman

Posted by Serdar Manavoglu on zondag 28 juni 2015

Sorry for this post bombardment...this is a last one from Pride Istanbul...here and there spontaneous street parties now!

Posted by Serdar Manavoglu on zondag 28 juni 2015
 

Fcuck. Street party ended police teargassed

Posted by Serdar Manavoglu on zondag 28 juni 2015