Start van hoofdcontent

Stad

nl

Margriet van der Linden krijgt Ellie Lust-Award

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 juni 2015, 12.11 uur

Tijdens de Rainbow Awards werden gisteravond in een vol Pathé Tuschinski 21 prijzen uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse homogemeenschap.

Het publiek kon zijn stem uitbrengen, in totaal werd er meer dan 30.000 keer gestemd. Onder andere Karin Bloemen, Linda de Mol, Berget Lewis, Freek Bartels, Georgina Verbaan, Jeanine Hennis-Plasschaert en COC Nederland mochten een award in ontvangst nemen.

Ook was er de uitreiking van de 'Ellie Lust-Award', vernoemd en uitgereikt door politiewoordvoerder Ellie Lust. 'We vinden het belangrijk dat je bij de politie werkt, lesbisch bent en zo duidelijk een gezicht bent naar buiten toe, dus daarom de eer voor jou om een eigen award te hebben', aldus presentator Diva Mayday. De prijs ging naar Margriet van der Linden.  

Zangeres Edsilia Rombley vond het 'erg leuk' om bij de prijsuitreiking, inclusief rode loper, te zijn. 'Als er wat georganiseerd wordt door de gay-community dan is het altijd positivity en vrolijkheid en dan wordt het altijd met veel jus en saus gezet. Ik vind het gewoon een cadeautje om hier te zijn.'

Zeer vereerd met de Award! Dank daarvoor. Keep up The good work, zoals vanavond. @RainbowAwardsNL #photopride

— MargrietvanderLinden (@Mrsvanderlinden) 29 juni 2015