Start van hoofdcontent

Stad

nl

SP: verbied Beer Floating in de grachten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 juli 2015, 23.36 uur · Foto: Wikimedia

Als het aan de SP ligt gaat het Finse evenement 'Beer Floating' in de grachten eind augustus niet door.

Volgens de partij is er een te groot risico op overlast. 'Amsterdam is van iedereen. Dat betekent dat je op zoek bent naar een goede balans tussen bruisend en leefbaar. Daar past ongein als een Beer Floating niet bij', zegt SP-raadslid Tiers Bakker.

Ruim 11.000 mensen hebben al op Facebook aangegeven naar het evenement te gaan. Beer Floating is een Fins zomerevenement waarbij deelnemers met opblaasbare objecten de rivier afdobberen, vaak onder het genot van flinke hoeveelheden bier.

Organisator Jeroen Kah laat aan AT5 weten in overleg te zijn met de gemeente: 'Het idee nu is om er voor te zorgen dat de bezoekersstroom gereguleerd gaat worden, bijvoorbeeld door het verkopen van maximaal 2000 toegangskaarten.' 

Volgens de SP hebben eerdere soortgelijke evenementen in andere steden geleid tot veel afval in het water en aan de kade. Kah zegt de grachten juist schoner te willen achterlaten na het evenement, dan ze op dit moment zijn. Of de vergunning daadwerkelijk verleend gaat worden is nog niet bekend. Wel wordt de aanvraag zo spoedig mogelijk ingediend.