Start van hoofdcontent

Stad

nl

[Video] Buurtbewoners schelden op krakers Antillenstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 juli 2015, 11.26 uur

Aan de Antillenstraat is eind van de middag een pand gekraakt. Een groep krakers heeft een ruit ingetikt en is op die manier binnengekomen.

Het pand stond te huur. De politie is langs geweest om poolshoogte te nemen. Volgens een getuige, die zich in onze Whatsapp meldde, zocht de politie naar de kraker die de ruit door sloeg. 

Café niet blij
Bij het nabij gelegen café, Café 't Vossie, zitten ze niet bepaald op de krakers te wachten. 'Ik ben helemaal niet blij met de krakers. Het is natuurlijk niet goed voor de reputatie', zegt iemand die in het café werkt. Volgens hem stond het pand ook nog maar twee maanden leeg. 'Dit is dus een onrechtmatige actie.' Naar verluid gaat het om dezelfde groep die in april in een grote villa in Zuid bivakkeerden. Dit waren veelal Oost-Europeanen. 

Ontevreden buurtbewoners verzamelden zich vanavond bij het café. Volgens een buurtbewoner werd er 'over en weer flink gescholden'. De politie houdt een oogje in het zeil om te voorkomen dat het eventueel uit de hand loopt. De politie probeert er ook achter te komen wie de eigenaar van het pand is, zodat hij aangifte kan doen. 'Daarna pas kunnen we ontruimen', aldus een woordvoerster.