Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dode in water IJ was Ierse crimineel

28 maart 2009, 13.47 uur · Aangepast 30 maart 2009, 16.29 uur

De politie heeft de identiteit achterhaald van de man wiens lichaamsdelen in februari in het IJ bij de Diemerzeedijk zijn gevonden.

In verschillende zakken en tassen werden toen menselijke resten aangetroffen. De man blijkt de bekende Ierse drugshandelaar Keith Ennis (29) te zijn, die al ruim een jaar op de vlucht was voor de autoriteiten. Volgens de Ierse poltie is hij vermoedelijk om het leven gebracht door leden van zijn eigen drugsbende.

Op 24 februari vond de politie een stoffelijk overschot in het IJ bij de Diemerzeedijk. Delen van het lichaam zaten in tassen, koffers en vuilniszakken. Het lichaam was zo toegetakeld dat de politie aanvankelijk niet eens kon zien of het om een mens gaat of om slachtafval.

Nader onderzoek wees uit dat de resten toch menselijk waren, maar om wie het gaat bleef onduidelijk. Omdat de man niet voorkwam in de Nederlandse databases werden zijn vingerafdrukken verstuurd naar andere politiekorpsen in Europa. Na ruim een maand gaf de Ierse politie de doorslag.

Kijk de video van 24 februari, de dag dat het lichaam van de Ier werd gevonden