Start van hoofdcontent

Stad

nl

Voetgangers: 'Nieuwe Rijnstraat is levensgevaarlijk'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 juli 2015, 18.04 uur

Verkeersader de Rijnstraat in Zuid is weer in beide richtingen open voor het verkeer.

Goed nieuws voor automobilisten die de A2 op willen of juist vanaf de snelweg de stad in rijden. Maar voor voetgangers en fietsers is het oppassen geblazen, want er wordt flink doorgereden.

Het probleem zit 'm volgens buurtbewoners vooral in het feit dat de oversteekplaatsen zijn veranderd en dat dat niet duidelijk is aangegeven. Een oud zebrapad met verkeerslichten is nog aanwezig, maar de lichten werken niet meer en het zebrapad is half verdwenen. Even verderop liggen juist twee nieuwe zebrapaden zonder verkeerslichten. 'De automobilisten hebben geen idee meer waar ze moeten stoppen. Ze remmen nu vlak voor je als je oversteekt. Het is onveilig en levensgevaarlijk', zegt een bewoner uit de buurt. 

Automobilisten die van de A2 komen worden wél afgeremd door een drempel. Maar 'de stad uit' kan er flink doorgereden worden. 'De gemeente moet dit snel oplossen want dit kan natuurlijk niet. Anders worden er zeker mensen overreden, het is echt levensgevaarlijk. De gemeente had dit meteen moeten doen en dat hebben ze nagelaten', aldus een boze buurtbewoonster.

De gemeente laat weten dat er geen klachten zijn binnengekomen maar dat ze wel een verkeersdeskundige inschakelen om snel een analyse te maken van de situatie.