Eclatante zege Ajax in Alkmaar na midweekse zeperd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 augustus 2015, 16.43 uur

Ajax is de competitie begonnen met een eclatante 0-3 zege op AZ, Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj scoorden voor de ploeg van Frank de Boer.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd, er was nauwelijks iets terug te zien van de enorme domper van dinsdag. En de dadendrang van Ajax betaalde zich na 13 minuten al uit, Anwar El Ghazi trok vanaf de linkerkant naar binnen en gaf AZ-keeper Rochet met een verwoestende uithaal het nakijken.

AZ was duidelijk van slag en moest Ajax het antwoord schuldig blijven. Met 38 minuten op de klok was het andermaal Anwar El Ghazi die de Alkmaarders verder in de problemen bracht. Zijn kopbal leek niet onhoudbaar maar de grabbelende Rochet liet de bal ietwat knullig onder zijn lichaam doorgaan, 0-2.

De definitieve nekslag kwam van nota bene Nemanja Gudelj, hij legde zijn voormalige ploeggenoten het zwijgen op met opnieuw een kanonskogel. Het moet gezegd, ook hier zag keeper Rochet er niet overtuigend uit. Na de thee kwam de voorsprong nimmer in gevaar, AZ kon niet echt meer en Ajax leekt het wel prima te vinden.

Een streep door de rekening is wellicht het uitvallen van uitblinker El Ghazi, hij moest zich vlak na rust laten vervangen met ogenschijnlijk een hamstringblessure.