Start van hoofdcontent

Ajax

nl

De Boer haalt hard uit naar Boilesen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 augustus 2015, 17.22 uur

Ajax-trainer Frank de Boer heeft op de persconferentie voorafgaand aan het thuisduel met Willem II hard uitgehaald naar linksback Nicolai Boilesen.

Boilesen staat op de transferlijst omdat hij weigerde in te gaan op de aanbieding van Ajax om zijn nog één jaar lopende contract te verlengen. Hij eiste zelf een forse salarisverhoging, waar de club niet op inging. 

De Boer liet vrijdagmiddag nog maar eens blijken niet echt gecharmeerd te zijn van de actie van de Deen. 'Ik ben nog altijd over hem te spreken, maar niet over de keuzes die hij nu maakt. Hij heeft er voor gekozen niet bij te tekenen, dat is zijn goed recht. Maar dan staan wij ook in ons recht om keuzes te maken', aldus De Boer.

Lees ook: 'Boilesen mag met Genoa praten over transfer'

Ondankbaar
'We weten allemaal wat er hier er hier ongeveer verdiend wordt', vervolgt de trainer. 'De spelers weten dat ook van hun maatjes. En als je hier nou een superseizoen hebt gedraaid, dan kan je nog eens proberen wat meer te vragen. Niet dat wij dat dan doen. Maar als je zó'n seizoen hebt gedraaid mag je God op je blote knieën danken dat we je nog zo'n aanbieding hebben gedaan.'