Stad

Wereldkampioen Dafne Schippers volgende week in Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 augustus 2015, 18.48 uur

Dafne Schippers, de kersverse wereldkampioene op de 200 meter sprint, loopt volgende week een wedstrijd in Amsterdam.

Schippers behaalde vrijdag een unieke gouden medaille bij de WK atletiek in Peking. Ze won de finale van de 200 meter sprint en is de eerste Nederlandse atlete die een wereldtitel verovert. Ze liep bovendien voor het eerst onder de 22 seconden. Haar fenomenale tijd van 21,63 is een Europees record.

De 23-jarige Utrechtse, die eerder in het toernooi al naar een sensationele zilveren plak sprintte op de 100 meter, is volgend weekend te bewonderen in Amsterdam. Op zaterdagavond 5 september geeft ze acte de présence op de Flame Games in het Olympisch Stadion. Ze doet op dit spectaculaire atletiek-evenement mee aan de 100 meter sprint.

De Flame Games zijn zaterdagavond live te volgen via AT5. Tussen 19.00 en 21.00 uur doen we live verslag van het optreden van Schippers en andere onderdelen via AT5 en AT5.nl/live.