Start van hoofdcontent

Stad

nl

Barbera ziet auto verzwolgen worden bij VUmc: 'Maar die is van mij!'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 september 2015, 19.55 uur

Een blauwe auto, die verzwolgen wordt door een draaikolk. Het is zo'n beetje het beeld geworden van de grote overstroming bij het VUmc, vorige week na een lek in een waterleiding. Het is de wagen van Barbera Cuiper, die een operatie aan het voorbereiden was, toen het buiten mis ging.

'Vanuit een raam zag ik dat het om mijn autootje ging, toen ben ik maar naar buiten gegaan om te kijken', zegt Barbera erover. 'Het was een bizarre film. Iedereen om me heen was aan het wijzen en zei dingen als: 'Het zal je auto maar zijn'. En ik dacht: 'Maar het ís mijn autootje''. De auto eindigt total loss in een gat van zo'n twintig meter. Barbera is niet goed genoeg verzekerd om zomaar een nieuwe te kunnen kopen.

Een groep collega's heeft daarop geld ingezameld, maar gisteren kwam er vanuit een andere hoek hulp. 'Ik heb een hele mooie nieuwe leaseauto aangeboden gekregen', zegt Barbera. Ze mag de auto een half jaar gebruiken, hopelijk is dan duidelijk wie verantwoordelijk is voor de schade bij het VUmc en kan Barbera ook haar auto verhalen. op de verantwoordelijke partij. 

Lees ook: VUmc hoopt begin volgende week weer open te zijn