Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Overvaller' onder invloed belt zelf politie: 'Stuur meerdere eenheden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 september 2015, 14.53 uur

Een nogal verwarde man zorgde vannacht voor heel wat consternatie in het Bastion Hotel in Nieuw-West. Bij zijn aanhouding vond de politie het zelfs nodig om te schieten.

De man, volgens getuigen zwaar onder invloed, kwam het hotel in de Hendrikje Stoffelstraat even voor vier uur binnenlopen en riep dat enkele andere gasten een wapen zouden hebben. Hij sprong over de balie, gooide een computer op de grond en riep: 'Dit is een overval!'. Tijdens de worsteling met een personeelslid die daarop ontstond, was de man aan het bellen: 'Er is een pistool, stuur meerdere eenheden.' Het lijkt er op dat hij de politie aan het bellen was, er is namelijk ook een overvalalarm binnengekomen.

Toen meerdere eenheden ter plaatse kwamen, zagen zij de verdachte wegrennen in de richting van het Surinameplein. Gezien de gedragingen, zijn bewegingen en met in het achterhoofd de melding van een gewapende overval, besloten agenten waarschuwingsschoten te lossen. Daarna is de man aangehouden.

Daarmee was de kwestie nog niet afgelopen. Onderweg naar het cellencomplex werd de man zeer agressief, uitte hij doodsbedreigingen en beet hij de agenten. In het cellencomplex is geprobeerd de man te kalmeren, toen dat niet lukte is hij overgebracht naar het ziekenhuis. 

De omgeving van het hotel is nog enige tijd afgezet geweest voor onderzoek.