Start van hoofdcontent

Stad

nl

Overvaller zoent bejaard slachtoffer op mond

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 september 2015, 17.12 uur

Een 77-jarige vrouw is vorige maand bij een overval op haar woning aan de Honselersdijkstraat (Nieuw-West) op de mond gezoend door haar belager. De politie toont in opsporingsprogramma Bureau 020 een compositietekening van de verdachte.

Het slachtoffer werd op maandag 17 augustus beroofd van een klein geldbedrag een sieraden. Een nog onbekende man (20 à 25) belde 's middags bij haar aan en drong haar huis aan de Honselersdijkstraat binnen. Hij beroofde de dame en zoende het slachtoffer 'meerdere keren' in het gezicht en op de mond.  In de tien minuten dat de overval duurde, stond het slachtoffer doodsangsten uit.

Dat komt omdat de overvaller niet bepaald lichtzinnig te werk ging. Zo greep hij de vrouw bij de keel en trok hij een ketting met veel geweld van haar hals. 

Compositietekening
De politie geeft vanavond in Bureau 020 een compositietekening van de verdachte vrij. Zij zoekt naar een licht getinte jongeman van 20 à 25 jaar met kort, achterover gekamd zwart haar, een mager postuur en een smal gezicht. Hij droeg tijdens de overval zwarte kleding met lange mouwen en een donkere broek.