Start van hoofdcontent

Ajax

nl

92-jarige Ajax-opa dolblij nu hij weer naar zijn club kan

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 oktober 2015, 16.44 uur · Foto: Edward Rink

Jan Rink, de 91-jarige man die 'tot zijn dood' bij Ajax-wedstrijden op de tribune wil zitten, kan dat weer naar hartenlust doen. Doordat er deze zomer iets mis ging bij de aanvraag van seizoenskaarten, miste de trouwe fan de eerste thuiswedstrijden van dit seizoen.

Omdat behalve Jan Rink geen ander familielid over een seizoenskaart beschikte, was er niemand die de fan naar het stadion kon brengen. Zonder seizoenskaart kom je immers de parkeergarage onder de Arena niet in.  Kleinzoon Edward plaatste op een forum voor Ajax-fans een oproep met de vraag of er iemand kon helpen. En die hulp kwam snel.

'Ten eerste is de Ajax Foundation behoorlijk snel aan de slag gegaan om ervoor te zorgen dat de verloren seizoenskaart van mijn neef weer beschikbaar komt, tegen gereduceerd tarief', laat Edward weten. Dat is gelukt per 21 november. 'Vanaf dan zit er dus elke thuiswedstrijd weer een familielid naast opa op de tribune. Ook heeft een Ajacied uit Drenthe gemeld, die opa tot die tijd elke thuiswedstrijd komt ophalen'.

De familie, opa Jan Rink voorop, is blij met de oplossing. 'Na dit alles merk ik dat de wereld toch vol goede mensen met goede bedoelingen zit, allen enorm bedankt!'

Lees ook: Reismaatje gezocht voor 92-jarige Ajacied: 'Opa bezoekt al ruim tachtig jaar wedstrijden van Ajax