Start van hoofdcontent

Stad

nl

Plots een schoolplein voor de deur, de omwonenden van het Funenpark zijn boos

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 oktober 2015, 20.19 uur

'Als het eerder bekend was geweest, dan had ik de woning absoluut niet gekocht', dat zegt een omwonende van het Funenpark. Buurtbewoners schrokken zich rot toen ze hoorden dat een speelplaats die ook dienst doet als schoolplein, een paar honderd meter verplaatst wordt en nu recht voor hun deur komt.

'Het betekent dat je kinderen voor de deur krijgt van acht uur 's ochtends tot acht uur 's avonds en eigenlijk ook daarna nog', zegt buurtbewoner Belinda Smits. De buurt wist dat de speelplaats verplaatst zou worden, maar dat ook het schoolplein mee zou komen, stond niet in het bestemmingsplan. 'Ik ben zelf ook juf geweest en ik vind kinderen heel leuk. Maar dit is gewoon zo omvangrijk, dit is gewoon te veel.'

Los van het schoolplein is er nog een probleem waar de omwonenden mee zitten: de veiligheid. Volgens de plannen komt er geen hek om de speelplaats, iets wat er nu wel is. Vrijwilligers maken zich daar zorgen om. 'De hekken zijn gewoon belangrijk voor de veiligheid van de kinderen, ze kunnen niet zomaar weglopen, ze kunnen nergens naartoe en er kunnen 's avonds geen mensen in', zo zegt een moeder uit de buurt.

Handtekeningen zijn al ingezameld, ruim duizend. Nu hopen de bewoners dus dat het stadsdeel de plannen gaat aanpassen. Vanavond vergadert de raad over het Funenpark en wordt er ingesproken door verschillende omwonenden.