Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Wethouder Litjens blokkeert gratis parkeren voor bezoekers in Nieuw-West

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 03.06 uur

De bestuurscommissie in Nieuw-West wilde gratis parkeren voor bezoekers in het stadsdeel, maar verantwoordelijk wethouder Pieter Litjens (VVD) gooit roet in het eten.

In mei stemde een meerderheid van de leden van de bestuurscommissie Nieuw-West voor gratis bezoekersparkeren, maar wethouder Litjens, die er uiteindelijk over gaat, legt dat naast zich neer. 'Uw wens het kortingpercentage van 50% naar 100% te verruimen, is niet overgenomen. Hiermee zou worden afgewezen van het coalitieakkoord', schrijft hij aan de stadsdeelpolitici.

De PvdA in Nieuw-West is kwaad over het besluit van Litjens. 'Hij legt nu het advies van gekozen volksvertegenwoordigers die dit bij het volk staan zonder enig argument naast zich neer. Wij vinden dat bezoekers gratis moeten kunnen parkeren, ook om zaken zoals eenzaamheid tegen te gaan in een stadsdeel waar we veel ouderen hebben', aldus Munire Manisa (PvdA). 

In Zuid bestaat wel een regeling waardoor bezoekers gratis kunnen parkeren, Manisa vreest door de verschillen tussen stadsdelen voor juridische problemen. Wel is er voor de PvdA een lichtpuntje. Het bezoekersparkeren voor de helft van de prijs mag van de wethouder verhoogd worden naar maximaal 30 uur, in plaats van de huidige 10 uur.