Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Gemeente: vergunning nachtbakker niet ingetrokken

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 oktober 2015, 19.16 uur

Er gloort hoop voor bakker De Rond op de Overtoom. De gemeente laat vanmiddag weten dat de vergunning om 's nachts om 3.30 uur open te gaan helemaal nog niet is ingetrokken.

'Er wordt gesteld dat de vergunning van Bakkerij De Rond is ingetrokken. Dat is niet juist. Er is door de bakker verlenging aangevraagd van de huidige ontheffing op de openingstijden. Daar is nog niet op besloten door Stadsdeel West en heeft de bakker ook geen schrijven ontvangen waarin wordt gesteld dat de vergunning is ingetrokken', schrijft een woordvoerder van de gemeente.
 
De bakker was in de veronderstelling dat het besluit al definitief was, dat was in een verklaring van West te lezen waarin stond dat er voor de nachtbakker geen uitzondering gemaakt zou worden. Bakker Harry van der Manden vertelde dat woensdag in het AT5 Nieuws. Dat bracht veel reacties teweeg, verschillende politieke partijen vragen zich af of de regelgeving niet te star is.
 
Verruiming van regels en openingstijden
De gemeente laat weten dat 'op basis van ruimte die in landelijke wetgeving wordt geboden om lokaal beleid te maken, wordt nu door de gemeente Amsterdam gewerkt aan een aanpassing van de Verordening op de Winkeltijden. Eén van de zaken waar naar gekeken wordt is of verruimde openingstijden als die van bakker De Rond breder mogelijk gemaakt kunnen worden. Eventuele verlenging van de huidige ontheffing van bakker De Rond wordt mede in dat licht beschouwd en zal mee worden genomen in de afwegingen. In het algemeen is het nieuwe beleid van de gemeente Amsterdam gericht op verruiming van regels en openingstijden.'