Start van hoofdcontent

Stad

nl

Knock-out geslagen Russische bokser vergeet bijna zijn gage

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 oktober 2015, 13.39 uur

Er moest gisteren een medisch traumateam aan te pas komen om Varazdat Chernikov weer een beetje boven Jan te krijgen. De Rus heeft de nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen maar is inmiddels met toestemming van de dokter alweer op het vliegtuig gestapt.

In het voorlaatste gevecht van het Ben Bril Memorial Boksgala nam Chernikov het op tegen Gevorg Khatchikian, uit Heerlen. Die laatste won de pot door de Rus in de laatste ronde, enkele seconden voor de laatste bel, hard tegen het canvas te slaan. Daar bleef de bokser enige tijd liggen, waarna hij door zijn verzorgers meegenomen werd naar een kleedkamer.

Medische hulp werd opgeroepen omdat Chernikov in de kleedkamer 'steeds wegviel'. Organisator Hans de Bruijn laat weten dat Chernikov 'goed heeft geslapen en toestemming heeft om te vliegen'. De Bruijn moest vanochtend nog wel in allerijl naar Schiphol om Chernikov zijn gage te brengen. 

De partij van Chernikov tegen Khatchikian en alle andere partijen van de Ben Bril Memorial zijn hier in hun geheel terug te kijken

De knock-out van Chernikov is hieronder te zien.
abc5media_video_0