Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Vermoorde voorman No Surrender wilde juist conflict oplossen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 oktober 2015, 09.23 uur

De vorige week vermoorde voorman van de Amsterdamse tak van motorclub No Surrender, Brian Dalfour, wilde voorafgaand aan zijn dood een ruzie oplossen. Hij huurde voor die reden zelf het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe waar hij later met de 34-jarige Macedoniër Muljaim Nadzak dood werd gevonden.

Dalfour zou voorgoed een streep hebben willen zetten onder een ruzie die zich in het criminele milieu afspeelde,  schrijft De Telegraaf vandaag op basis van onbevestigde berichten. De strijd zou losstaan van No Surrender. 

De zwaar toegetakelde lichamen van Dalfour en Nadzak werden donderdag aan het eind van de middag aangetroffen. Op de Facebook-pagina van No Surrender wordt de overleden leider herdacht. 'Onze captain Brain is niet meer in ons midden. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en naasten. Rust zacht broeder', is te lezen bij een portretfoto van Dalfour.

Er zijn inmiddels twee verdachten aangehouden. Een 39-jarige Belg werd gewond door onbekenden bij een ziekenhuis achtergelaten en een 46-jarige man werd met schotwonden op straat in Breda gevonden.