Start van hoofdcontent

Stad

nl

Range Rover rijdt Herengracht in, duo gered door bont gezelschap

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 oktober 2015, 15.02 uur

Een auto met twee inzittenden is vanochtend de Herengracht ingereden. De brandweer rukte met groot materieel uit maar de twee werden door een bont gezelschap van helden gered.

De twee inzittenden, twee oudere mannen van rond de 60 jaar oud, reden even voor tien uur het water in. Timmerman Niels Hansen uit Volendam reed achter de twee, 'Ik wilde eigenlijk parkeren op de plek waar zij de auto neerzetten. Toen ik omkeek was de auto er niet meer.'

Niels sprong er meteen achteraan. Martin Bolscher van Amsterdam Capital Trading zag het geheel gebeuren toen hij aan kwam fietsen en aarzelde geen moment en dook het water in. Ook een passerende moeder schoot te hulp, zij vertelde haar kind even op de kant te wachten en sprong ook in het water. 

De man die aan de passagierskant van de Range Rover zat, kon op eigen kracht via het dakraam uit de auto klimmen. Hij werd opgevangen door de vrouw. Het kostte meer moeite om de bestuurder uit de auto te krijgen, vertelt de bankdirecteur aan AT5. 'Het was een oudere, grote man. Hij zat verstijfd achter het stuur, hij leek in shock. Hij kon nog wel het raam openen, uiteindelijk heb ik hem samen met de timmerman uit de auto getrokken.'

De twee inzittenden van de Range Rover maken het overigens goed. Zij hebben zich op het politiebureau op kunnen warmen en konden met droge kleren hun weg weer vervolgen. Het bergen van de ongeveer 2100 kilo zware Range Rover neemt overigens veel tijd in beslag. Er moet een speciale kraan aan te pas komen om de wagen uit het water te halen.