Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bazoer in basis tegen Fenerbahçe; Dijks nog niet fit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 november 2015, 15.04 uur

Riechedly Bazoer begint donderdagavond met Ajax aan de thuiswedstrijd tegen Fenerbahçe in de Europa League.

De middenvelder is op tijd hersteld van de knieblessure die hij vorige week opliep in het bekerduel met Feyenoord in De Kuip. 'Hij is fit en start' , stelde trainer Frank de Boer woensdagmiddag na de training van zijn ploeg. Bazoer miste zaterdag het competitieduel met Roda JC, maar heeft de afgelopen dagen weer kunnen trainen. 

Dijks niet fit
Voor Mitchell Dijks komt de thuiswedstrijd tegen de Turkse topclub te vroeg. Hij kampt met een liesblessure en ontbreekt zondag ook in de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Jairo Riedewald vervangt de geblesseerde Dijks als linksback. Zo komt er een plaats vrij voor Mike van der Hoorn of Nick Viergever in het centrum van de defensie. 'Ik heb mijn keuze al gemaakt', stelde trainer De Boer. 'Maar die hou ik nog even voor me.'

Zege hard nodig
Ajax heeft een zege nodig om de kans op een eindklassering bij de beste twee in de poule weer in eigen hand te krijgen. De club staat halverwege de groepsfase derde met slechts twee punten, achter het verrassende Molde (7 punten) en Fenerbahçe (4 punten). Celtic heeft ook twee punten.