Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vitesse-fan breekt jukbeen buschauffeur Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 november 2015, 21.06 uur

De vaste chauffeur van Ajax is twee weken geleden bij de uitwedstrijd tegen Vitesse mishandeld door een supporter van de Arnhemse club. De fan sloeg de chauffeur in zijn gezicht waardoor het slachtoffer een gebroken jukbeen en een scheurtje in zijn oogkas opliep.

Dat bevestigt Ajax aan AT5. De fan wilde na afloop van de wedstrijd in het Gelredome de bus beplakken met stickers. Toen de chauffeur daar een opmerking over maakte, haalde de supporter uit. De chauffeur heeft inmiddels aangifte gedaan. Hij is niet in dienst van Ajax zelf. Er zijn duidelijke camerabeelden van de mishandeling, die zijn overgedragen aan de politie.

De chauffeur maakt het na een operatie goed, hij is inmiddels weer aan het werk. Vitesse heeft enkele dagen na het incident een bos bloemen gestuurd naar de mishandelde chauffeur.

Het bleek overigens niet het enige incident rondom de bewuste wedstrijd. Zo hing er tijdens het duel op de tribune van Vitesse ook een spandoek met de afkorting 'JHK', wat verwijst naar 'Joden hebben kanker'.