Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gewelddadig duo voor de rechter: 'Woningoverval noemden ze een feestje'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 november 2015, 18.00 uur

Het doodschieten van een 31-jarige man, het neerschieten van meerdere mensen, iemand in het gezicht steken en het mishandelen van vijf gevangenisbewaarders.

Het is een flinke waslijst waar Jermaine W. van verdacht wordt. Het OM eiste daarom vandaag 22 jaar cel met TBS tegen W. Het zwaarste delict waar W. van verdacht wordt is het doodschieten van Abdi Hussein in Zuidoost. Daar zou nog een persoon bij betrokken zijn, Ismail L. Tegen hem is 15 jaar met TBS geëist.

Het duo wordt, na uitgebreid onderzoek, gelinkt aan verschillende zeer gewelddadige incidenten. Onder meer het neerschieten van meerdere personen, een steekpartij, overvallen en een beroving. En zijn alleen de zwaarste verdenkingen. 'Uit het dossier komt ook naar voren dat de verdachten deze daden met veel gemak leken te plegen', stelt persofficier Eveline Smit. 'Zo noemen ze een woningoverval 'een feestje waar ze naartoe gaan'. Dat geeft wel aan met hoeveel gemak ze dit deden'.

Lees ook: Duo voor de rechter om moord, overvallen en bedreiging in Zuidoost

Beide mannen zeggen niets of nauwelijks iets met de zaken te maken te hebben. Toch hoorden ze vandaag lange celstraffen en TBS tegen zich eisen. Vooral de TBS vindt advocaat Ilkay Güçlü, die Jermaine W. bijstaat, een zwaar middel. 'Het hier bij heel erg belangrijk dat deskundigen naar de zaak hebben gekeken en hebben geconstateerd dat er een persoonlijkheidsstoornis is. Dat is in dit geval niet gebeurd. Ik zal dan ook, net als mijn collega, vrijspraak eisen'.