Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Veltman: 'Een chocoladeletter in m'n schoen zou wel lekker zijn'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 december 2015, 18.14 uur

Europees kan het beter maar in de Eredivisie prijkt Ajax bovenaan de ranglijst. Morgen komt Heerenveen op bezoek in de Arena. Bij winst komt de ploeg van Frank de Boer op 38 punten uit 15 wedstrijden. En dat was in het seizoen '97/'98 voor het laatst.

Het zonnetje scheen vandaag volop op sportpark de Toekomst. In de Eredivisie gaat het Ajax voor de wind. Jasper Cillessen heeft dit seizoen slechts zeven maal een bal uit zijn doel moeten vissen. Als de ploeg van Frank de Boer morgen minimaal vijf keer scoort evenaart het een clubrecord uit 1995. Dan komt het op 38 punten en dat is sowieso een evenaring van het seizoen '97/'98.

Joël Veltman houdt zich er allemaal niet mee bezig: 'Het is niet zo dat we voor de wedstrijd zeggen van: nou jongens, we gaan er vijf maken en dan hebben we weer een record verbroken.' Wie deze euforie in mindere maten meemaakt is Lasse Schöne. Vorig jaar nog vaste kracht maar dit seizoen slechts elf wedstrijden gespeeld en vaak als invaller. Schöne: 'De laatste tijd speel ik wel een stuk meer dan in het begin van het seizoen. Dat vind ik wel fijn, maar niet genoeg voor mijn gevoel. Dus ik blijf knokken.'

Joël Veltman kan zich de vorige ontmoeting met de Friezen nog goed herinneren. Hij maakte twee goals, waarvan een in eigen doel. 'Daar teken ik niet voor, al hoop ik wel op een doelpuntje. Ik hoop eerst maar dat we gewoon winnen want Heerenveen zit nu, net als PEC, een beetje hetzelfde. Die hadden een paar keer gewonnen, Heerenveen nu ook weer een paar keer. We komen ze in een goede fase voor hun tegen', zegt Veltman. 

Lasse Schöne hoopt morgen, op Sinterklaasavond, in ieder geval op drie punten in zijn voetbalschoen. Joël Veltman heeft zijn zinnen ergens anders op gezet: 'Een lekkere chocoladeletter zou wel lekker zijn.' Ajax - Heerenveen begint morgen om 20.45 uur. Frank de Boer kon alvast loslaten dat de jonge Donny van de Beek in de basis staat.