Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax-fans willen via de rechter naar Utrecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 december 2015, 22.58 uur · Foto: Wikimedia

De supporters van Ajax proberen via een kort geding af te dwingen dat ze volgende week toch naar de uitwedstrijd tegen FC Utrecht mogen. Dat liet de advocaat van de supportersvereniging, Thomas van Vugt, vrijdag weten.

Een deel van de fans van Utrecht was eigenlijk niet welkom bij die wedstrijd, omdat ze bij de vorige editie van de wedstrijd kwetsende liederen zongen. De club stelde de supporters echter in staat om kaarten voor andere plekken in het stadion te kopen. Burgemeester Jan van Zanen verbood vervolgens Ajax-fans te komen, omdat hij de veiligheid in het stadion niet kon garanderen.

Lees ook: Ajax-supportersvereniging overweegt gang naar de rechter

'De cliënt vindt dat de burgemeester bestuursrechtelijk gezien over de schreef is gegaan. Het komt erop neer dat hij de contractuele relatie van de club met de supporters heeft meegenomen in zijn beslissing, maar daar is het bestuursrecht niet voor bedoeld. Bovendien zijn er nooit schermutselingen geweest in het stadion, maar alleen een enkele keer erbuiten. De fans van Ajax zouden met een buscombi komen en dus kunnen ze niet buiten het stadion in contact komen met de supporters van FC Utrecht', aldus Van Vugt.

Lees ook: Utrecht en Ajax-aanhang in gesprek over demonstratie

Wanneer de zaak volgende week precies dient, is nog niet bekend.