'Heerlijk avondje' voor Ajax tegen Heerenveen: 5-2

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 december 2015, 23.36 uur

Na de eerste helft was het eigenlijk al gedaan. Ajax denderde vanavond over een heel zwak spelend sc Heerenveen heen: het werd 5-2 in de Arena.

Na 45 minuten spelen stond Ajax al met 3-0 voor. Fischer opende in de 12e minuut de score na een pass van Younes en een subtiel balletje van Davy Klaassen. De veel bekritiseerde vleugelspeler van Ajax wist daarmee eindelijk weer eens het net te vinden. In de 23e minuut wist Milik te scoren na een assist van Fischer. De 3-0 kwam van de schoen van Younes, die zich knap door de defensie van de Friezen worstelde.

In de tweede helft nam Ajax gas terug en wist Heerenveen twee keer tegen te scoren. De tweede maal na een blunder van doelman Cillessen. Vicor Fischer maakte de 4-1 en Davy Klaassen zette de eindstand van 5-2 op het bord.