Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bazoer over winst op Heerenveen 'sinterklaascadeautjes uitgepakt'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 december 2015, 10.30 uur

De van een hamstringblessure herstelde Riechedly Bazoer maakte gisteren tegen SC Heerenveen voor het in twee weken weer minuten op het veld van de Arena. De middenvelder begon op de bank, maar mocht invallen: 'Ik ben er even uit geweest, het is lekker om hier weer te mogen voetballen'.

Bazoer stelt honderd procent fit te zijn en afgerekend te hebben met zijn blessure. Naar eigen zeggen had hij in de basis kunnen beginnen: 'Maar het is een keuze van de trainer en die accepteer ik'. Mogelijk werd de speler gespaard met het oog op het Europa League-duel tegen het Noorse Molde, aanstaande donderdag. Die wedstrijd moet gewonnen worden, wil Ajax een kans maken op Europees overwinteren. Of Bazoer die wedstrijd daadwerkelijk in de basis begint, is afwachten.

De middenvelder werd de afgelopen twee wedstrijden vervangen door de 18-jarige Donny van de Beek, die ook gisteren een basisplaats kreeg van trainer Frank de Boer. 'Hij heeft het goed gedaan', prijst Bazoer zijn invaller. 'Het is een type Davy Klaassen. Ze lijken op elkaar en ook als voetballer hebben ze iets van elkaar weg. Donny speelt met veel bravoure, je zou niet denken dat hij hier pas anderhalve week staat', stelt Bazoer. Dat Van de Beek een nieuwe concurrent is in de strijd om een basisplaats op het middenveld, deert hem niet. 'Dat houd je scherp'.

Ajax won het duel tegen SC Heerenveen met 5-2. Een dik verdiende overwinning volgens Bazoer. 'We kregen wat cadeautjes aangeboden, hier op sinterklaasavond. Die hebben we mooi uitgepakt'. 

Lees ook: 'Heerlijk avondje' voor Ajax tegen Heerenveen: 5-2