Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van de Beek maakt debuut in de Arena: 'Zenuwachtig, maar voor niemand bang'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 december 2015, 10.31 uur

De 18-jarige middenvelder Donny van de Beek, al eerder een aangename verrassing gebleken, mocht gisteren tegen SC Heerenveen zijn debuut maken in de Arena. Hoewel hij van tevoren wat zenuwachtig was, kijkt hij terug op een goede wedstrijd: 'Ik denk dat ik tevreden kan zijn. Aan twee goals een bijdrage kunnen leveren'.

'Het was m'n eerste thuiswedstrijd. Natuurlijk voelde ik wel wat spanning. Ik denk dat dat logisch is, maar toen de wedstrijd begon, was dat weg', zegt hij. 'Je wil laten zien dat je kan voetballen, als je voor het eerst in de Arena speelt. Ik denk dat dat wel gelukt is'. Ajax, dat met 5-2 won van SC Heerenveen, had al snel de wedstrijd onder controle. 'Dan kun je lekker meespelen'.

'Ik ben voor niemand bang, doe gewoon mijn eigen ding en speel mijn eigen spel'. De middenvelder verving de afgelopen weken Riechedly Bazoer, die kampte met problemen aan de hamstring. Bazoer was gisteren hersteld, maar toch mocht Van de Beek in de basis beginnen. 'We gaan zien of dat zo blijft. Er zijn veel goede spelers en het is druk op het middenveld. Ik zal het vanzelf zien'.

Lees ook: Bazoer over winst op Heerenveen: 'sinterklaascadeautjes uitgepakt'