Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gelderlandpleinlijn gaat volgende week rijden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 december 2015, 10.59 uur

Gelderlandplein krijgt een gratis pendeldienst. Mensen kunnen vanaf de Zuidas en Buitenveldert voortaan gratis op een neer naar winkelcentrum Gelderlandplein. Het vervoer is een alternatief voor de geschrapte buslijn 62.

GVB zal het vervoer verzorgen en investeringsmaatschappij Kroonenburg Groep financiert het vervoer. De stadsregio en de gemeente dragen ook bij aan het vervoer. Met de de busjes kan kantoorpersoneel op de Zuidas en scholieren en bewoners uit Buitenveldert gratis naar het winkelcentrum. 

Per 17 december start de busdienst. Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar, GVB-directeur Alexandra van Huffelen en Lesley Bamberger van de Kroonenburg Groep geven dan het startschot voor de Gelderlandpleinlijn.

Na het schrappen van twaalf haltes van bus 62 in Buitenveldert werd het actiecomité Red Bus 62 gestart. 'We hebben als stadsdeel een sturende rol gehad bij de samenwerking tussen partijen. Hierdoor is er een unieke publiek/private samenwerking ontstaan. Bij mijn weten nog niet eerder vertoond', zegt Slettenhaar. 'Met de Gelderlandpleinlijn is het fijnmazige openbaar vervoer terug in Buitenveldert. De veelal oudere bewoners hebben hierdoor hun mobiliteit en onafhankelijkheid terug', zegt Jerry Straub van het actiecomité. 

De nieuwe busdienst heeft twee routes. Eén route loopt van de Zuidas naar Gelderlandplein, de andere route rijdt door de wijk Buitenveldert richting het winkelcentrum. Er komt ook een app bij de buslijn, de Gelderlandpleinlijn-app. Vanaf vandaag is deze app gratis te downloaden.