Ook sfeerloze Galgenwaard blijkt onneembare vesting voor Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 december 2015, 15.40 uur · Foto: Wikimedia

Een kleurloos Ajax heeft vanmiddag op knullige wijze van rivaal FC Utrecht verloren. In de Utrechtse Galgenwaard werd het door een laat doelpunt 1-0 voor de Domstedelingen.

Ajax moest het in De Galgenwaard doen zonder de eigen supporters. Zij en ook de fanatieke aanhang van FC Utrecht ontbraken vanmiddag en dat zorgde voor een matte sfeer in het normaal gesproken levendige stadion. Op het veld viel er ook echter ook weinig te genieten, Utrecht-spits Sebastien Haller zorgde voor enige opwinding in de eerste helft maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd.

Anwar El Ghazi, die verder een op zijn zachtst gezegd een ongelukkige wedstrijd speelde, zorgde voor het enige gevaar van Amsterdamse kant. Zijn schot in de 36e minuut werd gekeerd keeper Robbin Ruiter. Opvallender was dat El Ghazi's schot ook meteen de laatste doelpoging was van Ajax. In de gehele tweede helft werd keeper Ruiter niet meer op de proef gesteld.

De malaise was compleet toen Yassin Ayoub in de 86e minuut met een schuiver in de lange hoek raak wist te schieten. FC Utrecht is door de winst nu zeven thuiswedstrijden in de Eredivisie op rij ongeslagen tegen Ajax. Ondanks het verlies staat Ajax ook na dit weekend aan kop in de Eredivisie. Feyenoord kan bij winst later op zondag in punten op gelijke hoogte komen.

UITSLAG: FC Utrecht-Ajax 1-0. Laatste schot van Ajax was in de 36e minuut. #utraja pic.twitter.com/Otw4i4X5K7