Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Bestuur Ajax krijgt er van langs in supportersenquête: 4,2 voor Overmars

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 december 2015, 16.21 uur · Foto: Jos van Zetten

De Ajax-supporter is niet te spreken over de gang van zaken op de burelen van Ajax. Uit een enquête onder ruim 3000 supporters blijkt dat bijvoorbeeld 84 procent ontevreden is over het aankoopbeleid.

Ook het bestuur krijgt een dikke onvoldoende van de deelnemers. Voor zover je kan oordelen over 'bestuurlijke prestaties', bijna 90 procent heeft in ieder geval aangegeven ontevreden of zelfs zeer ontevreden te zijn. Duidelijk is dat een groot deel van de ondervraagden een hoge pet op heeft van Wim Jonk. De jeugdopleiding onder Jonk functioneerde volgens ruim 88 procent naar behoren, slechts 14 procent heeft na Jonks exit nog vertrouwen in de jeugdopleiding. 

Alleen voldoende voor Jonk en De Boer
De ondervraagden werd ook gevraagd een cijfer te geven aan de oud-voetballers die nu deel uitmaken van de organisatie. Directeur Voetbalzaken Marc Overmars en marketingman Edwin van der Sar komen er met een 4,2 en 4,7 bekaaid van af. Assistent-trainer Dennis Bergkamp heeft net een voldoende: een 5,5. Trainer Frank de Boer mag met een mooie 7,2 thuiskomen en de dus inmiddels vertrokken Wim Jonk scoort zelfs 7,6. 

Enkele andere uitkomsten van de enquete:

 - De bestuursraad, waar donderdag over vergaderd wordt, mag wat 81 procent betreft vertrekken. 
 - Scoutingsapparaat functioneert volgens 13 procent naar tevredenheid
 - Slechts 3,5 procent juicht de aanstelling van Dolf Collee als directeur toe
 - Het Technisch Hart functioneert volgens 11,5 procent goed 
 - Het plan Cruijff wordt volgens 55 procent slechts uitgevoerd, maar 30 procent vindt het plan weer onduidelijk 
 - Ajax moet volgens 40 procent van de beurs af, nog eens 40 procent wil dat er zo snel mogelijk nieuwe spelers worden gekocht.

De uitkomsten van de enquête zijn hier terug te lezen.