Start van hoofdcontent

Stad

nl

7 jaar cel en TBS geëist voor ernstige zedenmisdrijven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 december 2015, 13.17 uur

De officier van justitie heeft vandaag 7 jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist tegen een 29-jarige Amsterdammer die verdacht wordt van twee zeer gewelddadige verkrachtingen en een poging daartoe.

Volgens het OM heeft de verdachte tegen de wil van de slachtoffers seksuele contacten met hen gehad. De slachtoffers hebben verklaard beangstigende en traumatische momenten te hebben meegemaakt. 'Slachtoffers van zedendelicten ervaren nog tot lang na het gebeuren de gevolgen hiervan',  aldus de officier van justitie.
 
De verdachte is door vier gedragsdeskundigen onderzocht en alle vier menen ze dat de kans op herhaling groot is, zij adviseerden daarom allemaal om hem TBS op te leggen.
 
Nationale Opsporingslijst
De Amsterdammer zou de strafbare feiten hebben gepleegd in februari en december 2013. Vanaf begin december 2013 was de politie naar hem op zoek. Omdat hij verdacht werd van zeer ernstige zeden- en geweldsdelicten én de kans op herhaling groot leek, is er besloten hem op de Nationale Opsporingslijst te zetten. In januari 2014 is de verdachte door de politie aangehouden. Vanaf dat moment zit hij vast.
 
De rechtbank doet op 7 januari uitspraak.