Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Cillessen weer de oude na 'opgefokt' gedrag

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 december 2015, 11.26 uur

Jasper Cillessen maakte gedurende de eerste seizoenshelft hier en daar een wat opgefokte indruk tijdens wedstrijden tegen Feyenoord. Hij is daar regelmatig op aangesproken, vertelt hij in Ajax Life.

De doelman van Ajax kreeg het onder meer aan de stok met Feyenoorder Colin Kâzım-Richards. Cillessen is vervolgens door onbekenden aangesproken op dat gedrag. 'In de supermarkt begonnen mensen er zelfs over. Ook familieleden werden er op aangesproken. Dat laatste vond ik vooral irritant. Als je iets tegen mij hebt, prima, kom dan naar mij toe, maar val mijn familie daar niet mee lastig. Dat heeft wel weerslag gehad op mijn spel. Ja, het vrat aan me', zegt hij tegen Ajax Life.

Cillessen heeft er nog over gesproken met zijn mental coach. 'Ik heb even de puntjes op de i gezet. Hij zei ook dat je het gedrag van anderen niet kunt veranderen, dus dat je je daar ook maar niet al te druk om moet maken. Tijdens mijn blessure, waardoor ik ook fysiek even wat rust kreeg, heb ik het echt even van me af kunnen zetten', zegt de keeper. Nu is hij gelukkig weer de oude. 'Ik keerde weer fris terug, ben sindsdien weer de oude. Ik hoop die lijn door te kunnen trekken in 2016', zegt Cillessen.