Start van hoofdcontent

Stad

nl

157 aanhoudingen en 363 ambulanceritten: Jaarwisseling 'relatief rustig'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 januari 2016, 13.35 uur · Foto: Derk Jansen

Uit de eerste rapportages van politie, brandweer en ambulance blijkt dat de jaarwisseling dit jaar 'relatief rustig' is verlopen.

Dit meldt de gemeente vrijdagmorgen. De politie heeft tijdens de jaarwisseling 157 aanhoudingen verricht. Vijf meer dan tijdens de vorige oud en nieuw-viering. Er werden door de politie in totaal 648 incidenten gemeld, ongeveer evenveel als een jaar eerder. Twee incidenten waren volgens de politie ernstig; in één geval werd zwaar vuurwerk tegen agenten gebruikt en bij een tweede incident werd een verkeersregelaar mishandeld. Hiervoor is iemand aangehouden. 

De avond voor de brandweer begon rustig, maar werd in de loop van de avond drukker. Vooral de branden bij de Oude Kerk en in De Pijp bezorgden de brandweer veel werk. In totaal rukte de brandweer 255 keer uit, waarvan 113 keer voor een containerbrand. Deze jaarwisseling verliep hiermee drukker dan de jaarwisseling van afgelopen jaar. Toen rukte brandweer 207 keer uit waarvan 76 keer voor een containerbrand.

Het aantal ambulanceritten lag dit jaar met 363 ritten fors hoger dan vorig jaar (308 ritten). Dit jaar moest er zeven keer een ambulance uitrukken voor vuurwerkletsel, vorig jaar was dit nog vijftien keer. 

Voorlopig
De hierboven genoemde cijfers zijn afkomstig van voorlopige rapportages. Het aantal meldingen kan de komende dagen nog oplopen. 

Bekijk ook: Vuurwerk, champagne en goede voornemens: Amsterdam viert het nieuwe jaar