Ajax sluit Turkse trip af met overwinning op HSV

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 januari 2016, 21.24 uur

Ajax heeft vanavond het trainingskamp in Turkije afgesloten met een overtuigende overwinning op Hamburger SV. De koploper van de eredivisie was in Belek met 3-1 te sterk voor de nummer tien van de Duitse Bundesliga.

De Duitse vleugelspits Amin Younes had een belangrijk aandeel in alle doelpunten van Ajax. Arek Milik (twee keer) en Viktor Fischer tekenden voor de Amsterdamse doelpunten. Milik opende na 22 minuten de score. De Poolse spits was na een voorzet van Younes eerst op de Duitse keeper gestuit, maar kreeg de bal vervolgens na een schot van Riechedly Bazoer op de paal weer voor zijn voeten. Via het hoofd van de keeper schoot Milik raak.

Kort na rust verdubbelde Viktor Fischer de score op aangeven van Younes, Milik maakte er na ruim een uur spelen 3-0 van. Ondanks een paar knappe reddingen van doelman Jasper Cillessen kon HSV in de slotfase via Aaron Hunt toch nog iets terugdoen. Ajax hervat het seizoen volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.