Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners Nieuw-West boos over aanleg nieuwe snelbuslijn

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 januari 2016, 10.38 uur · Foto: Google Maps

Buurtbewoners in Nieuw-West zijn boos over de komst van een nieuwe snelbuslijn. De zogeheten Westtangent moet gaan rijden tussen Sloterdijk en Schiphol Plaza. Buurtbewoners zijn echter bang dat de bus straks dwars door hun woonwijk gaat scheuren met onveilige situaties tot gevolg.

Inmiddels hebben de buurtbewoners al honderd handtekeningen verzameld tegen de plannen. Een van de grootste zorgen is de asfaltering van de middenberm op de Anderlechtlaan. De buurt vreest dat de bus straks acht keer per uur met een noodgang door de wijk zal racen, terwijl daar in de buurt twee basisscholen zijn gevestigd. Bovendien moeten er circa zestig bomen wijken voor de plannen.

Ook is de buurt boos over het feit dat er een bushalte in Nieuw-Sloten komt te vervallen, waardoor de loopafstand naar de dichtstbijzijnde halte 800 meter wordt. De PvdA in Nieuw-West stelt daarom woensdag in de bestuurscommissie mondelinge vragen over de kwestie. De partij is van mening dat de snelheidswinst niet opweegt tegen de aantasting van de veiligheid en dat van het karakter van de wijk.

Bezwaar
Een woordvoerder van stadsdeel Nieuw-West laat in een reactie weten dat het besluit nog niet definitief is genomen. Zo is er voor bewoners nog de gelegenheid om bezwaar in te dienen.