Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Russische roebels lonken Duarte, Ajax-cultheld Suk tekent bij topclub

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2016, 08.38 uur

Voor middenvelder Lerin Duarte wacht mogelijk een avontuur in de Russische voetbalcompetitie. Terek Grozni hoopt de 25-jarige Ajacied tot een overstap naar de Noord-Kaukasus te kunnen verleiden.

Duarte hoopt deze maand de deur bij Ajax achter zich dicht te trekken en is in gesprek over een verbintenis, schrijft de Telegraaf. Morgen reist hij af naar Malta, waar de club een trainingskamp heeft belegd.

Bij de Russische nummer zeven staan voormalig Ajacied Ismail Aissati en Luke Wilkshire (oud-speler van FC Twente en Feyenoord) onder contract. Duarte kwam dit seizoen nog niet in actie voor Ajax.

Lees ook: Stralende Ajaciedjes zingen Kenny B.

Met het geld dat Ajax verdient met de eventuele verkoop van Duarte kan Frank de Boer wellicht de transfermarkt op om een extra spits te kopen. Maar dat zal in ieder geval niet Suk Hyun-jun zijn. De Zuid-Koreaan die in het verleden al eens in Amsterdam speelde, heeft gisteravond een contract ondertekend bij FC Porto.

Gelimiteerde transfersom: 30 miljoen euro
De Portugese topclub van verdediger Bruno Martins Indi legde de Zuid-Koreaan, die in Nederland ook nog voor FC Groningen speelde, tot medio 2020 vast. Clubs die hem van FC Porto willen overnemen, moeten 30 miljoen euro betalen. Dat is namelijk de gelimiteerde transfersom die werd opgenomen in zijn contract. Suk is afkomstig van Vitoria Setubal.

Suk: bem-vindo! / Welcome to FC Porto! / ¡Bienvenido a FC Porto! / 환영합니다 #FCPorto pic.twitter.com/3pRmCKQEyg

— FC Porto (@FCPorto) 14 januari 2016