Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax bereidt zich voor op ADO: 'Wordt een leuke, felle wedstijd'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 januari 2016, 23.47 uur

Na drie voetballoze weken hervat Ajax zondag de competitie met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Dan moet blijken wat het trainingskamp in Turkije heeft opgeleverd. De spelers staan in elk geval te trappelen om weer te beginnen.

Zonder de geblesseerde aanvoerder Davy Klaassen maar met Jong Ajax-spelers Appie Nouri en Damil Dankerlui werkt Ajax de vrijdagtraining af in de overdekte trainingshal op De Toekomst. Ook de jarige Joel Veltman is van de partij. 'Vrienden hebben voor me gezongen via de app, zo'n geluidsmemo dat je in kan spreken. Dus dat is wel gebeurt. Maar binnen het team hebben ze alleen gefeliciteerd', zegt Veltman. 

Hij kan zondag gelijk aan de bak, want in Den Haag wordt de wedstrijd tegen Ajax traditioneel beschouwd als de wedstrijd van het jaar. 'Veel strijd, ik denk dat ze op de counter gaan spelen. Misschien snelle jongens voorin. Ze proberen gewoon een of twee goals te maken. En wij moeten daar gewoon doorheen zien te komen. En het publiek moet je juist zien als motivatie. Dus dat wordt een leuke, felle wedstrijd denk ik', zegt Veltman.